Tigrar double unders springtouw

Double under: tips, oefeningen & beste springtouw

Double unders zijn een dynamische en uitdagende toevoeging aan elke workout, vooral populair in Crossfit. Deze geavanceerde springtechniek, waarbij het touw twee keer onder je voeten door draait bij elke sprong, verbetert niet alleen je coördinatie en conditie maar maakt je workouts ook intensiever en leuker.

Basis van Double Unders

Double unders vereisen een perfecte combinatie van snelheid, timing en ritme. In tegenstelling tot traditioneel touwtje springen, draait het bij double unders om het genereren van voldoende snelheid zodat het touw twee keer onder je door kan gaan bij elke sprong.

Double Unders Leren

Beginners kunnen deze techniek leren door eerst de basisbewegingen onder de knie te krijgen. Focus op lichte sprongen, houd je ellebogen dicht bij je zij en gebruik je polsen om het touw te draaien. Voorkom veelgemaakte fouten zoals te hoog springen of het touw te hard draaien.

Oefeningen voor Double Unders

Versterk je enkels en kuiten met specifieke oefeningen zoals ankle bounces en eenbenige sprongen. Oefen het ritme door af te wisselen tussen een enkele sprong en een double under. Consistentie en geduld zijn cruciaal.

Het Beste Springtouw voor Double Unders

Voor het succesvol uitvoeren van double unders is een lichtgewicht en snel springtouw essentieel. Ons Tigrar springtouw is een uitstekende keuze voor deze geavanceerde techniek. Het is speciaal ontworpen voor snelheid en efficiëntie, met soepele handvatten gemaakt van aluminium en een verstelbare kabel. De dunne staaldraad met een plastic coating biedt de ideale combinatie van duurzaamheid, grip en balans, waardoor je gemakkelijk snelheid en consistentie kunt handhaven tijdens je double unders.

Tigrar springtouwen geschikt voor double unders

Double Unders Crossfit

In Crossfit zijn double unders een standaard onderdeel van veel routines. Ze verbeteren niet alleen je cardiovasculaire gezondheid, maar ook je explosiviteit en snelheid, wat essentieel is voor veel Crossfit-oefeningen.

Demonstratievideo: Stap voor stap uitleg!

 

Double unders zijn een uitdagende, maar lonende toevoeging aan je training. Met de juiste techniek, oefening en uitrusting kun je deze vaardigheid onder de knie krijgen en een nieuwe dimensie aan je workouts toevoegen.


Begin vandaag nog met oefenen en deel je vooruitgang! Bekijk ons aanbod van springtouwen die perfect zijn voor double unders en verbeter je Crossfit-vaardigheden.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.