Verbeter je grip en til zwaarder met onze hoogwaardige lifting straps.

Hoe en waarom gebruik je lifting straps? Tips en tricks

Lifting Straps: Alles wat je moet weten

Ben je bezig met krachttraining en merk je dat je gripkracht niet altijd toereikend is? Dan zijn lifting straps wellicht iets voor jou. In deze blogpost lees je alles wat je moet weten over lifting straps, zodat je kunt beslissen of ze een goede aanvulling zijn op jouw fitness routine.

Wat zijn lifting straps?

Tigrar lifting straps

Lifting straps zijn hulpmiddelen voor het trainen met zware gewichten. Ze worden vaak gebruikt tijdens pull-ups, rows en dead lift oefeningen, waarbij de gripkracht van de handen snel kan vermoeien. De straps worden om de polsen gewikkeld en aan de halter of het apparaat vastgemaakt, zodat je een betere grip hebt en je de oefening kunt voltooien zonder dat je gripkracht de beperkende factor is.

Waarom zou je straps gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom je lifting wraps zou kunnen gebruiken:

 1. Overbelasting voorkomen: Als je te vaak of te zwaar traint zonder lifting straps, kun je last krijgen van pijnlijke handen, polsen en onderarmen. Lifting straps kunnen helpen om deze klachten te voorkomen.

 2. Verbetering van de gripkracht: Sommige mensen denken dat lifting straps de gripkracht verzwakken. Maar als je de straps op de juiste manier gebruikt, kunnen ze juist helpen om de gripkracht te verbeteren.

 3. Focus op de spieren: Door gebruik te maken van lifting straps hoef je je minder zorgen te maken over de gripkracht, waardoor je je beter kunt concentreren op het trainen van de spieren die je wilt versterken.

Hoe gebruik je lifting straps?

Het gebruik van lifting straps vergt wel wat oefening en techniek. Hieronder vind je een stappenplan voor het gebruik van lifting straps:

 1. Wikkel de strap om je pols en trek hem strak aan.

 2. Wikkel de rest van de strap om de halter of het apparaat.

 3. Houd de halter of het apparaat vast alsof je geen straps gebruikt.

 4. Maak de lift.

 5. Laat de halter of het apparaat zakken en maak de straps los.

Fitness straps zijn voor zowel mannen als vrouwen geschikt

Fitness straps zijn een handig hulpmiddel voor zowel mannen als vrouwen die hun krachttraining willen verbeteren. Hoewel sommige mensen denken dat lifting straps voornamelijk geschikt zijn voor mannen, is dit niet het geval. Vrouwen kunnen ook profiteren van het gebruik van lifting straps, vooral als ze moeite hebben om zware gewichten vast te houden of als ze merken dat hun gripkracht hun training belemmert.

Het is belangrijk om te onthouden dat lifting straps niet bedoeld zijn om je gripkracht te vervangen, maar om deze te ondersteunen. Mannen en vrouwen kunnen evenveel voordeel halen uit het gebruik van padded lifting straps, zolang ze maar de juiste techniek en gripkracht blijven oefenen en niet afhankelijk worden van de straps.

Kies de juiste lifting strap voor je fitnessdoelen

Er zijn verschillende soorten lifting straps beschikbaar en het is belangrijk om de juiste te kiezen voor je fitnessdoelen. Zo zijn er bijvoorbeeld gewone lifting straps, die een lus vormen rond de halterstang en je grip ondersteunen. Er zijn ook figure 8 straps, die een extra veiligheidsfunctie hebben door de dubbele lus rond de pols. Een andere optie zijn de verstelbare straps, die je kunt aanpassen aan de grootte van je polsen en handen. Bovendien zijn er lifting straps met extra grip, zoals rubberen strips of antislip materiaal, die vooral handig zijn bij het tillen van zware gewichten. Door te weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende soorten lifting straps, kun je de juiste keuze maken en het beste halen uit je trainingssessies.

Extra grip met nylon straps

Als je op zoek bent naar lifting straps met extra grip, dan zijn de Tigrar nylon straps wellicht iets voor jou. Deze straps zijn voorzien van rubber aan de binnen- en buitenkant, waardoor ze een stevige grip bieden tijdens het tillen van zware gewichten. Hierdoor hoef je je minder zorgen te maken over het verliezen van grip tijdens het tillen en kun je je concentreren op het uitvoeren van de oefening. Bovendien zijn de Tigrar lifting straps gemaakt van duurzame materialen, wat betekent dat ze lang meegaan en een goede investering zijn voor serieuze krachtsporters. Als je op zoek bent naar extra grip tijdens het tillen, overweeg dan zeker om de Tigrar lifting straps uit te proberen.

Gebruik lifting straps met mate en als hulpmiddel bij zware sets

Lifting straps kunnen een handig hulpmiddel zijn bij het tillen van zware gewichten, maar het is belangrijk om ze met mate te gebruiken. Overmatig gebruik kan de ontwikkeling van onderarm- en handspieren belemmeren en je gripkracht verminderen. Het is beter om ze alleen te gebruiken wanneer het nodig is, bijvoorbeeld bij het tillen van extreem zware gewichten of wanneer je handen vermoeid zijn. Het is ook belangrijk om de juiste techniek te blijven gebruiken.

Lifting straps kunnen je gripkracht ondersteunen, vooral bij het uitvoeren van de laatste set van een oefening wanneer je spieren vermoeid zijn en je gripkracht het meest wordt getest. Het is belangrijk om te beseffen dat het gebruik van lifting straps je gripkracht niet verbetert, maar enkel ondersteunt. Zo kun je toch nog de laatste reps van je set uitvoeren zonder dat je grip je beperkt.

Tips en Tricks

 1. Kies de juiste lifting strap voor jouw fitnessdoelen. Er zijn verschillende soorten lifting straps, zoals de traditionele katoenen straps, powerlifting straps en figure 8 straps. Kies de strap die past bij jouw training.

 2. Oefen met lichtere gewichten voordat je met zware gewichten aan de slag gaat. Zo kun je wennen aan de straps en de techniek onder de knie krijgen.

 3. Zorg ervoor dat de strap goed om je pols zit. Als de strap te los zit, kan deze losschieten tijdens de oefening.

 4. Gebruik lifting straps niet bij elke oefening. Als je altijd gebruikmaakt van lifting straps, kan je gripkracht afnemen en dat is niet bevorderlijk voor jouw progressie.

Combinatie met andere fitness accessoires van Tigrar

Tigrar Combi-deal met lifting belt, knee sleeves en wrist wraps

Naast lifting straps biedt Tigrar nog meer handige fitness accessoires aan die jouw workout kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan wrist wraps, knee sleeves en de lifting belt. Deze producten kunnen perfect gecombineerd worden met lifting straps.

Wrist wraps kunnen helpen bij het stabiliseren van de polsen tijdens het uitvoeren van oefeningen zoals overhead presses en push-ups. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die last hebben van zwakke polsen of een blessure hebben opgelopen.

Knee sleeves bieden ondersteuning aan de knieën tijdens het uitvoeren van squats, lunges en andere beenoefeningen. Hierdoor kan je meer gewicht tillen en de oefeningen veiliger uitvoeren.

Een lifting belt met verstelbare klittenband kan van onschatbare waarde zijn tijdens oefeningen waarbij je veel druk op je onderrug en kern ervaart, zoals squats en deadlifts. Door de ondersteuning die een lifting belt biedt, kan je zwaarder tillen zonder dat je je rug overbelast. Dit kan helpen om je training naar een hoger niveau te tillen en je langer door te laten gaan tijdens je workouts.

Conclusie

Lifting straps kunnen een handig hulpmiddel zijn bij het tillen van zware gewichten, maar gebruik ze niet bij elke oefening. Zorg ervoor dat je gripkracht blijft trainen en alleen gebruikmaakt van lifting straps wanneer het nodig is.

Daarnaast kan je bij Tigrar terecht voor andere fitness accessoires die jouw workout kunnen verbeteren, zoals wrist wraps, knee sleeves en lifting belts. Door deze producten te combineren kan je veiliger en effectiever trainen en jouw doelen sneller bereiken. Kijk eens rond op onze website en ontdek welke accessoires jouw workout kunnen verbeteren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.