Verbeter jouw hip thrust met de Barbell Pad voor meer comfort en efficiëntie

Voorkom Blessures: Gebruik Een Barbell Pad.

Alles wat je moet weten over het gebruik van een barbell pad.

Ben je op zoek naar een manier om je krachttraining te verbeteren en je comfortabeler te voelen tijdens het uitvoeren van squats of hip thrusts? Dan is een barbell pad misschien wel de oplossing voor jou! In deze blogpost zullen we alles bespreken wat je moet weten over het gebruik van een barbell pad en waarom het een waardevolle aanvulling kan zijn op jouw trainingsroutine.

Tigrar barbell pad

Wat is een barbell pad?

Een barbell pad is een schuimrubberen kussen dat je om de stang van een halter plaatst om zo meer comfort te bieden tijdens oefeningen als squats, lunges en hip thrusts. Het is een kleine investering die grote voordelen kan bieden voor je training.

Waarom zou je een barbell pad gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een barbell pad te gebruiken tijdens je krachttraining:

 1. Comfort: Een barbell pad zorgt ervoor dat de stang van de halter minder hard tegen je nek, schouders of heupen drukt, waardoor je minder pijn en ongemak ervaart tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

 2. Stabiliteit: Door de extra demping die een barbell pad biedt, kan je een betere grip op de stang houden, wat resulteert in meer stabiliteit en controle tijdens de oefeningen.

 3. Betere uitvoering: Omdat je je meer comfortabel en stabiel voelt tijdens het uitvoeren van de oefeningen, kan je je beter concentreren op de juiste uitvoering van de oefeningen. Dit kan leiden tot betere resultaten en minder kans op blessures.

Welke oefeningen kan je doen met een barbell pad?

Een barbell pad kan gebruikt worden voor verschillende oefeningen, waaronder:

 • Squats
 • Lunges
 • Hip thrusts
 • Glute bridges
 • Bulgarian split squats

Het is vooral populair bij hip thrusts, omdat deze oefening vaak als oncomfortabel wordt ervaren zonder de extra demping van een barbell pad.

Hoe gebruik je een barbell pad?

Het gebruik van een barbell pad is heel eenvoudig:

 1. Plaats de barbell pad over de stang van de halter.

 2. Plaats de stang van de halter op je schouders of heupen, afhankelijk van de oefening die je doet.

 3. Voer de oefening uit zoals je normaal zou doen.

Waar kan je een barbell pad kopen?

Een barbell pad kan je kopen bij verschillende sportwinkels en online winkels. Bij Tigrar verkopen we bijvoorbeeld hoogwaardige grijze en zwarte barbell pads, geleverd met 2 klittenbandjes om de barbell pad te bevestigen en een draagtas.

Conclusie

Een barbell pad kan een waardevolle toevoeging zijn aan je krachttraining. Het biedt meer comfort, stabiliteit en helpt bij de juiste uitvoering

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.